woonaccessoires linterieur

Overige

Sorteer op:
 
Wierook staafjes


Voorraad: 25
 
InStock
1.00

Theelichthoudertje


Voorraad: 7
 
InStock
0.95

Wierook staafjes goloka


Voorraad: 5
 
InStock
1.00

Wierook staafjes darshan kanishka


Voorraad: 3
 
InStock
1.00

Lavendelkruimels


Voorraad: 9
 
InStock
3.50

Reed diffuser wild figue


Voorraad: 3
 
InStock
7.95

 

Geuren en zo, kaarsjes, wax melts, enz

Naast de geur geeft de kaars ook een gezelligheidsgevoel, maar je kunt er ook blij van worden laughGeuren kunnen je onbewust terugbrengen naar een herinnering van vroeger en je een fijn gevoel geven. Er is namelijk een directe link tussen geur en het emotionele gedeelte in je hersenen en hierdoor kan een geurtje je al heel gelukkig maken. Denk bijvoorbeeld aan gebakken brood of vers gesneden bloemen.

Welke geur roept welke emotie op?

Geuren die rustgevend zijn: Lavendel, kamille, vanille, pepermunt, tijm en sinaasappel. maar vanille geeft ook een warm en veilig gevoel. Citrus: een gelukkig gevoel Bloemen: een rustig, positief en romantisch gevoel. Geuren die een gezellig, knus en saamhorigheidsgevoel geven zijn: koffie, brood, kruiden en versgebakken koekjes Fruit: energiek, oppeppend gevoel Hout: geeft een rustig en ontspannen gevoel Jasmijn: een relaxt en kalmerend gevoel Kaneel: een warm, ontspannen gevoel Munt : een verfrissend gevoel. En sterker is nog.... een geur kan je ruimte maken of kraken. Een geraffineerde uitspraak, maar wel waar. Kom je ergens en het ruikt niet lekker, zul je niet gauw een tweede keer op bezoek gaan. Een ruimte die heerlijk ruikt zal vaker bezocht worden omdat dit weer een gevoelskwestie is, je voelt je er fijn. Daarnaast is het vaak zo dat men de eigen geur van het huis niet meer zo goed ruikt, dat komt simpelweg door het feit dat de geur zodanig opgeslagen is in de hersenen dat het een gewenning is. De eenvoudige tip is om de geuren te variëren. Bijvoorbeeld door in het voorjaar of in de zomer frisse, bloemige geuren te gebruiken en in de wintertijd de geur van kaneel.

Welke geuren en in welke vorm zijn ze hier te koop?

Geuren in de vorm van geurolie, wax meltsgeurkaarsjes en reed diffusers. De soorten geuren lopen uiteen van fris naar zwaar zoet. Houdt u van kaneel, fruitig, fris, zacht zoet, zwaar zoet, bloemig, houtachtig of de bekende kerstgeur? Ze staan er allemaal vermeldt. In deze rubriek spreekt de geur voor zich zoals, koffie, kaneel, sinaasappel, vanille of lavendel.

Een *weetje*

Astrologisch gezien: Er zijn zelfs geuren die men relateert aan een sterrenbeeld. Vuurtekens (ram, leeuw en boogschutter) vanille, kaneel, lelie, anjer en nootmuskaat. Luchttekens (waterman, weegschaal en tweelingen) fresia, kamperfoelie, groen, en oranjebloesem Watertekens (vissen, kreeft en schorpioen) heliotroop, hyacint, waterlelie, lelietjes-van-dalen Aardetekens (maagd, steenbok en stier) ceder, sandelhout, tonkaboon, orchidee, jasmijn en roos.


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN