vogelhuisjes  zowel functioneel als decoratief
Sorteer op:
 
Vogelhuis riet wit


Voorraad: 2
 
InStock
8.95

Vogelhuis op stok


Voorraad: 1
 
InStock
9.95

Cadeaubon


Voorraad: 10
 
InStock
0.01

Voederhuisje hout


Voorraad: 4
 
InStock
3.95

Vogelhuisje van stro


Voorraad: 8
 
InStock
1.25

Vogelhuis rond


Voorraad: 4
 
InStock
4.95

Klein houten vogelhuisje


Voorraad: 3
 
InStock
1.95

Vogelhuisje deco klein


Voorraad: 5
 
InStock
1.95

Vogelhuisje met touw


Voorraad: 1
 
InStock
3.95

Vogelhuis appletree met bakje


Voorraad: 3
 
InStock
€ 17.95 nu € 12.50

Vogelhuis patchwork


Voorraad: 1
 
InStock
9.95

 

Welke vogelhuisjes zijn er?

Zoveel leuke vogelhuisjes, helaas niet allemaal geschikt voor bewoning van vogels, maar des te leuker als decoratie in uw tuin. Houdt u er rekening mee dat vogelhuisjes, ook al zijn ze van hout op den duur kunnen verweren. Plaatst u ze onder een afdak dan heeft u er langer plezier van!

Als we spreken over vogelhuisjes wordt er zowel een voederhuisje als een nesthuisje onder verstaan.
Een voederhuisje is een overkapte voederplaats voor vogels. De bodem is vaak een houten plaatje waar het voer voor de vogels op wordt gelegd of zoals bij enkelen een geheel apart voederbakje. De vogels zijn dan vrij om in en uit te vliegen omdat het geen gesloten huisje is. Is het voergedeelte niet overkapt, dan noemen we het een voedertafel.
Bij een nesthuisje kunnen de vogels gaan broeden, alles is gesloten met slechts 1 opening voor de vogel, zodat de kleintjes veilig zitten. Mocht er een nestje in hebben gezeten, maakt u deze grondig schoon van insecten en andere nestmaterialen, dan is de kans groot dat er volgend jaar misschien weer een nestje in zit!

Hoe bevestig je een vogelhuisje?

Een vogelhuisje kan op verschillende manieren worden bevestigd. Veelal wordt het aan de muur of schutting gehangen, maar het kan ook aan een boom of op een stok. In het laatste geval bevindt zich het huisje vrij en veilig en heeft de vogel de mogelijkheid voor meerdere aanvlieg mogelijkheden als het gaat om een voederhuisje.
Het vogelhuisje dient eigenlijk beschut opgehangen te worden zodat er geen vijanden van de vogels in de buurt kunnen komen. Hoog aan een muur of aan een haak in de boom, zolang er maar geen gelegenheid is voor andere diersoorten.
Maar koopt u een vogelhuisje just for fun, dan maakt het eigenlijk niet veel uit waar u ze hangt. Let wel....een afdak waarborgt een langere levensduur.
De vogelhuisjes die u in de shop kunt vinden zijn eigenlijk voor decoratie bedoeld. Maar dat sluit niet uit dat er een vogel in gaat nesten!

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN