Welke vogelhuisjes zijn er?
Zoveel mooie vogelhuisjes, helaas niet allemaal geschikt voor nestjes te maken, maar wel leuk als decoratie in je tuin.

”meer”


Houd er rekening mee dat vogelhuisjes, zelfs als ze van hout zijn gemaakt, uiteindelijk niet meer weerbestendig zijn. Als je ze onder een afdak hangt, zul je er langer van genieten!

Als we het hebben over vogelhuisjes, betekent dit zowel een voederhuis als een nesthuis.
Een voederhuis is een overdekte voederplaats voor vogels. De vloer is vaak een houten bord waarop het voedsel wordt gelegd. De vogels kunnen dan in en uit vliegen, omdat het geen gesloten huis is. Als het voedergedeelte niet wordt afgedekt, noemen we het een vogelhuis.
De vogels kunnen broeden in een nesthuis. Alles is gesloten met slechts 1 opening voor de vogel, zodat de kleintjes veilig zijn. Als je er een nieuw nestje in wilt, moet deze van insecten en nestmateriaal ontdaan worden en goed worden schoongemaakt. Dan is het heel goed mogelijk dat er volgend jaar nog een nest in zit!
Hoe repareert u een vogelhuisje?
Een vogelhuisje kan op verschillende manieren worden geïnstalleerd. Vaak hangt het aan de muur of aan het hek, het kan ook aan een boom of een stok zijn. In het laatste geval is het huis veilig en heeft de vogel de optie om verschillende naderingsopties te kiezen.
Het vogelhuis moet worden beschermd zodat geen vijanden van de vogels kunnen naderen. Hoog op de muur of aan de boomhaak, zolang er geen kans is op andere soorten.
Maar als je een vogelhuisje voor de lol koopt, maakt het niet uit waar je het ophangt. Let op … onder een afdak garandeert een langere levensduur.
De vogelhuisjes die je in de winkel vindt, zijn eigenlijk bedoeld voor decoratie. Maar dat belet niet dat een vogel erin nestelt!

”minder”