woonaccessoires linterieur

Zwarte olijvenzeep

Zwarte olijvenzeep
2.50
InStock
 
Voorraad: 12
Deze zwarte olijvenzeep is van de serie marseillezepen.
De zeep weegt 100 gram. 
De afmeting is 5x7,5 cm.
De Marseillezeep is 1,5 cm dik.
Vanwege de feit dat de zeep tijdens brievenbusverzending beschadigd kan raken, wordt deze als pakketpost verzonden.
 

Uitleg en historie Marseille zeep:

Aleppo- of olijfoliezeep is een 100% natuurlijke en plantaardige zeep en bestaat uit 72 % olijfolie. De zeep is zacht voor gevoelige huid. Ook een beschadigde of geïnfecteerde huid heeft baat bij deze zeep. De huid wordt soepel en zacht. 
De originele franse zepen zijn van Marseille, als je naar de grondstoffen kijkt, een uiterst simpel product.
Plantaardige olie wordt verhit met zouten, waardoor het verandert in zeep, het verzepingsproces. Hierbij wordt niets anders toegevoegd. Daardoor kan deze zeep dagelijks gebruikt worden zonder dat de huis uitdroogt. Tevens is deze bacteriedodend en bestaat er geen kans op allergie. Ook ontsmet het kleine wondjes.

De marseillezeep bevat veel vitamine E, waardoor klachten zoals psoriasis, eczeem of andere huiidallergiën kunnen verminderen. De zeep is hypoallergeen.
Standaard worden 2 varianten gemaakt, namelijk olijfoliezeep of palmoliezeep. In de vormen van blokken (circa 300 gram) vlokken (geraspte marseillezeep geschikt voor het wassen van kleding) of plakken zoals de grand mère zeep.

De zepen zijn niet gerelateerd aan een merk maar aan de herkomst, namelijk een bepaalde streek (Marseille en omstreken) gecombineerd met het gebruik van bepaalde grondstoffen, die terug te voeren is naar de 17e eeuw. Destijds werd wettelijk vastgelegd hoe de marseillezeep moest worden gemaakt. Daarmee zijn de oorsprong van de ingrediënten en kwaliteit van de zeep gegarandeerd.


Terug naar overzicht
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN