LED verlichting is beschikbaar in vele variaties, zoals streamers, lampen, lantaarns, in schilderijen, puur en gedecoreerd enz. Bij Linterieur kun je er enkele soorten van vinden. De LED-borden met teksten en LED-verlichting, slingers en lantaarns.

”meer”


Tip:
Als je zelf kransen wilt maken, koop dan een LED-lichtslinger en wind deze rond. Mooi effect en de batterijhouder kan gemakkelijk worden verborgen in de krans. In de sectie Kransen, waarvan er enkele zelf zijn gemaakt, vindt u enkele voorbeelden.
Wat is LED?
LED is een afkorting voor Light Emitting Diode. Een Nederlands vertaalde lichtgevende diode. Led is een elektronisch halfgeleiderapparaat dat is geconstrueerd als een diode en licht uitstraalt in de doorgangsrichting wanneer het stroom doorlaat.
Dit kan zichtbaar licht in verschillende kleuren zijn, maar ook infraroodstraling of ultraviolette straling. Na de uitvinding in 1962 werden LED’s alleen gebruikt als indicatielampje en voor signaaloverdracht.
Als gevolg van technologische verbeteringen nam de lichtopbrengst toe en aan het eind van de jaren 1990 konden LED’s worden geproduceerd die geschikt waren als lichtbronnen voor normaal dagelijks gebruik. In de regel wordt een LED geïnstalleerd in een kleine transparante behuizing van enkele millimeters groot, die ook als lens dient. (Bron Wikipedia)

”minder”